Saffat Suresi 147. Ayetini Okuyun Sözünüz dinlensin

Saffat Suresi 147. Ayetini Okuyun Sözünüz dinlensin 

Saffat Suresi 147. Ayetini Okuyun Sözünüz dinlensin
Saffat Suresi 147. Ayetini Okuyun Sözünüz dinlensin

Sözü dinlenen, sevilen ve itibar sahibi birisi olmak için bu dua keskin bir kılıçtır.Bu duayı sürekli okuduğunuz takdirde kişiler sizin sözlerinize itibar gösterecek , sizi sevecek ve saygı duyacaklardır.

Bu duayı okurken Saffat Suresi Müvekkel meleği ALLAH‘ın izniyle yardıma gelecektir. Duayı okurken güzel kokular sürünmenizde fayda vardır…

ALLAH, Eyyüb Aleyhisselama:

Ya Eyyub! Ademoğullarından hiç bir kulum yoktur ki, onunla iki melek bulunmasın… Kulum, verdiğim nimetlere karşı bana şükrettiği vakit o melekler ” Allah’ım onun nimetini arttır, sen hamd ve şükür ehlisin” derler… O halde sen de şükredenlerden ol, şükredenlere karşı benimde teşekkürüm, onlar için nezdimde derece bakımından kafidir. Meleklerim onlar için dua ederler, bulundukları yer onları sever ve eserleri onlar için ağlarlar,  diye vahyetmiştir…

Bu kılıçtan keskin özel dua Saffat Suresi 147. ayetidir…

وَأَرْسَلْنَاهُ إِلَى مِئَةِ أَلْفٍ أَوْ يَزِيدُونَ 

Ve erselnâhu ilâ mieti elfin ev yezîdûn 

Anlamı: Ve onu (Yunus’u) yüz bin insana peygamber olarak gönderdik ve hatta artıyorlardı.

 

3 ya da 7 gün boyunca sabah namazının ardından 313 kere okunur… 3 ya da 7 gün 313 kere okuduktan sonra ezberleyip sürekli vird edininiz. okuma sayısı sınırsız. En etkili zaman sabah namazı sonrasıdır, ama gecenin sessizliğinde de okunabilir… ALLAH kabul etsin inşallah…

Adını, ilk ayetinde geçen “saffât” kelimesinden almıştır. Saffât, “sıra sıra duranlar” anlamına gelmektedir. Saf tutmuş meleklere işaret eden ve kâinattaki güçlerden söz eden bu sure, Mekke dönenimin ortalarında, En’âm suresinden sonra inmiştir. Sure 182 ayettir. Mushaftaki resmi sırası itibarıyla 37., iniş tarihine göre ise 56. suredir. İlk üç ayette, saf tutmuş meleklere, bulutları sevk ve idare eden güce, zikri yapan dile yahut insana yemin edilerek Allah’ın bir olduğu gerçeği ortaya konmuştur.

Surenin temel konuları

Yüce Allah’ın varlığının, birliğinin ve kudretinin delilleri,
İnkarcı müşriklerin batıl inançları, ahiretteki acıklı durumları,
Müminlerin kavuşacakları sayısız nimetler,
İnsanın yaratılış evreleri,
Geçmiş toplumlara gönderilen bazı peygamberlerin kıssaları,
Cennet ve cehennem tasvirleri,
Hz. Nuh, Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Musa, Hz. İlyas, Hz. Lut ve Hz. Yunus’ın kıssalarından ibretlik bölümler.