Ev Almak ve Zengin Olmak isteyenler için Al-i imran Suresi 18. 26. 27. Ayetler

Ev Almak ve Zengin Olmak isteyenler için Al-i imran Suresi 18. 26. 27. Ayetler 

Al-i İmran’ın 18.,26. ve 27. Ayeti Kerimeleri 

18. Ayet

شَهِدَ اللّهُ أَنَّهُ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ وَالْمَلاَئِكَةُ وَأُوْلُواْ

الْعِلْمِ قَآئِمَاً بِالْقِسْطِ لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ 

Şehidallâhu ennehû lâ ilâhe illâ huve, vel melâiketu ve ulûl ilmi kâimen bil kıst(kıstı), lâ ilâhe illâ huvel azîzul hakîm (hakîmu).

Anlamı: 18. Allah, şehâdet (şahitlik) etti: Muhakkak ki O’ndan başka ilâh yoktur. Melekler ve ilim sahipleri de adaletle kâim oldular (şahit oldular) ki, O’ndan başka ilâh yoktur, (O) Azîz’dir, Hakîm’dir.

 

26. Ayet

قُلِ اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَنْ تَشَاءُ وَتَنْزِعُ الْمُلْكَ مِمَّنْ تَشَاءُ وَتُعِزُّ مَنْ تَشَاءُ وَتُذِلُّ مَنْ تَشَاءُ ۖ بِيَدِكَ الْخَيْرُ ۖ إِنَّكَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ 

Kulillâhumme mâlikel mulki tû’til mulke men teşâu ve tenziul mulke mimmen teşâ’(teşâu), ve tuizzu men teşâu ve tuzillu men teşâ’(teşâu, bi yedikel hayr(hayru), inneke alâ kulli şey’in kadîr(kadîrun).

Anlamı: 26. De ki: “Mülkün mâliki olan Allah’ım. Mülkü dilediğine verirsin ve dilediğinden mülkü alırsın. Ve dilediğini azîz kılarsın ve dilediğini zelil edersin. “Hayır” senin elindedir. Muhakkak ki sen herşeye kaadirsin.

 

27. Ayet

تُولِجُ اللَّيْلَ فِي النَّهَارِ وَتُولِجُ النَّهَارَ فِي اللَّيْلِ ۖ وَتُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَتُخْرِجُ الْمَيِّتَ مِنَ الْحَيِّ ۖ وَتَرْزُقُ مَنْ تَشَاءُ بِغَيْرِ حِسَابٍ 

Tûlicul leyle fîn nehâri ve tûlicun nehâra fîl leyl(leyli), ve tuhricul hayya minel meyyiti ve tuhricul meyyite minel hayy(hayyi), ve terzuku men teşâu bi gayri hısâb(hısâbın).

Anlamı: 27. Geceyi gündüzün içine sokarsın ve gündüzü gecenin içine sokarsın. Canlıyı ölüden çıkarırsın ve ölüyü canlıdan çıkarırsın. Ve dilediğin kimseyi hesapsız rızıklandırırsın.

 

Ayetlerin Nazil olduklari an:

Bu Ayeti Kerimeler (26.ve 27.ayet ) nazil oldukları zaman , Allahu Teala ile aralarında hiç bir perde bulunmaksızın Allah’in arşına yapışarak: ” Ya Rab! Bizi yeryüzüne ve sana isyankar olanlara (sana isyan edenlere ) indiriyorsun” dediler.

Teala da, “Ahdim olsun sizi her namazın arkasında okuyan herhangi bir kimsenin kusurlarına bakmayarak makamını cennet kılacagım , onu kutsal huzurda iskan edeceğim , her gün kendisine yetmiş kere nazar edeceğim ve yetmiş türlü ihtiyacını yerine getireceğim ki bunun en aşağısı mağfirettir.Ve onu herbir din düşmanından , hasetçinin şerrinden koruyacağım ve mağfiret eyleyeceğim,” buyurdu .

Yapılması  gerekenler:

Her Farz Namazlarin ardindan Ali Imranin (Kuran-i Kerimde 3. Sure, Sayfa 52/53) 18, 26 ve 27′inci âyetlerini, 1 Fatiha’yi Serif ve 1 Ayetel Kürsi okursak şu beş şeyden emin oluruz:

1. Cenâb-ı Allâh o kimseyi sırât-ı müstakimden ayırmaz.
2. Her türlü kazâ belâ ve musibetlerden muhafaza olur.
3. (en önemlisi!) İmansız ölmez.
4. Rızık sıkıntısı çekmez.
5. Bulunduğu topluluklarda hâtırı sayılır bir kişiliğe sahip olur.

Ayrica:

Enes(r.a) Resulullah(s.a.v)’in şöyle buyurduğunu rivayet etmektedir: ”Her kim bu Ayet-i Kerimeyi (Ali Imranin 18. Ayeti Kerimesi) uyuyacağı vakit okursa Allah onun için kıyamet gününe kadar kendisine mağfiret dileyecek yetmişbin melek yaratır. 

 

Al-i imran Suresi 18. 26.27. Ayetler toplu şekilde:

Şehidallâhu ennehû lâ ilâhe illâ huve, vel melâiketu ve ulûl ilmi kâimen bil kıst (kıstı), lâ ilâhe illâ huvel azîzul hakîm. 

Kulillâhumme mâlikel mulki tû’til mulke men teşâu ve tenziul mulke mimmen teşâ’ (teşâu), ve tuizzu men teşâu ve tuzillu men teşâ’(teşâu, bi yedikel hayr (hayru), inneke alâ kulli şey’in kadîr. 

Tûlicul leyle fîn nehâri ve tûlicun nehâra fîl leyl (leyli), ve tuhricul hayya minel meyyiti ve tuhricul meyyite minel hayy (hayyi), ve terzuku men teşâu bi gayri hısâb